Viktigt att jämföra lån

FemhundringarNär man ska låna pengar är det viktigt att jämföra olika banker och typer av lån. Att välja fel sorts lån och fel bank kan annars bli en kostsam historia. Kanske märker du i efterhand inte av att du betalar mer än du borde, utan bara låter tusenlapparna försvinna varje år. Genom att läsa in sig på olika bankers erbjudanden kan du i förväg se vilket alternativ som ger dig störst lån till minst kostnad. Ett tips är att kolla in på sajter som www.foxis.se för att jämföra lån och kreditgivare.

Vad man bör ha koll på innan man väljer ett lån?

För det första bör du kolla upp banken. Är det en välkänd bank som har många kunder. Kolla till exempel in olika recensionssajter på nätet för att ta reda på om de har många missnöjda kunder. En och annan missnöjd kund har alla banker (och vanliga företag för den delen) men har de uteslutande negativa omdömen kan det vara klokt att se över alternativen.

Läs in dig på bankens villkor för det akutella lånet. Här står det hur lång avbetalningstid lånet har och vilka extra avgifter som kan uppkomma.

Kolla upp räntan på lånet och jämför gärna bankens räntenivå över tid med andra bankers ränta. På så sätt får du reda på om banken brukar ligga högre eller lägre med räntan än anra banker. Om de historiskt har legat på lägre nivå än alternativen är chasen god att de kommer göra så i framtiden också.