Vad kännetecknar ett bra lån?

Låna pengarNär man ska låna pengar vill man såklart att det lån man tar ska vara så billigt och förmånligt som möjligt. Det finns många banker och kreditinstitut som spelar på folks dåliga ekonomi och erbjuder dyra lån i utbyte mot att de lånar ut till de som har svårigheter att teckna lån.

Om du har en ordnad ekonomi och kan betala för dig vill då såklart inte betala onödigt mycket för de pengar du lånar. När en bank lånar ut till dig tar de inte samma risk som om de lånar ut till en person med betalningsanmärkningar. Då är det ju rimligt att du ska få bättre lånevillkor, eller hur?

Kolla in på bralån.com som är en sajt som samlar olika banker och deras olika typer av lån. Då får du en översikt över vilka banker som finns och vad de kan erbjuda för just dig. Något bralån.com inte kan göra är att värdera just din ekonomi, det har du bäst koll på själv. Sajten kan dock vara en bra resurs för att hitta olika banker.

Det viktigaste när du ska låna pengar är att inte stressa fram lånet. Titta noga på faktorer som:

  • Ränta
  • Återbetalningstid
  • Avgifter
  • Möjlighet att lägga in säkerhet

Dessa faktorer påverkar alla kostnaden för ditt lån. Det är t.ex. viktigt att hålla nere räntan, vilket du effektivt gör genom att lägga in en säkerhet (pant) för de pengar du lånar. Avgifterna kan många gånger vara stora i förhållande till summan du lånar. Gör en bedömning om det är värt kostnaden för de pengar du får låna samt hur lång löptiden är.