Test av Snabbfinans snabblån

Somliga har god ekonomi och andra har dålig. Idag är det mångas vardag att betala räkningar för sent och aldrig hinna ikapp sina skulder. Flera är även fast i så kallade skuldfällor där snabblånet beskylls vara en vanlig orsak. Snabblånen är en snabb variant av banklån fast där din privatekonomi kollas med automatiska kreditprövningar och regelverk. Utbetalning av lånet sker dessutom mycket snabbt, ofta inom bara några timmar. Efter att ha granskat marknaden och upptäckt en markant skillnad i kvalitet på låneaktörer har vi valt ut www.snabbfinans.se som grund för att testa snabblån. Det är ett till synes professionellt företag med kontor beläget i Stockholm. De verkar ha lyssnat på Konsumentverket och ser ut att följa alla givna regler som gäller i Sverige för tillfället. Sajten ser lättanvänd ut och lånesummorna varierar mellan 1 000 kr och ända upp till 10 000 kr för återkommande låntagare.

Hur enkelt var det att ansöka om snabblån?

Första intrycket var att det såg mycket enkelt och snabbt ut. Efter att ha fyllt i några få basuppgifter kom nästa steg med en massa frågor om rådande privatekonomis förhållanden och kontroll av arbetsgivare. Sedan kom även en kontroll av identitet upp där den rekommenderade metoden var e-legitimation. Detta var lite krångligt och kändes inte lika smidigt som man först trott. Självfallet ska man då tänka på vilka enormt omständiga processer ett banklån kan innebära. Men när allt väl var ifyllt och ivägskickat kom en tydlig bekräftelse visa både sms och mail. Snabblånet utbetalades nästan direkt och pengarna dök upp på kontot efter bara någon timme. Summeringen blir att det var krångligare än startsidan avslöjar men att en ansökan om snabblån ändå är betydligt enklare än att boka ett möte med sin bankman och börja diskutera ett lån.

Vad hände när lånet löpte ut?

En påminnelse skickades ut via sms att snabblånet snart förfaller och efter betalning skedde kommunikation att lånet var avslutat. Vi prövade även att ringa och be om en fakturakopia. Detta skedde utan problem och kundservice var trevlig och behjälplig. Visst är räntan hög men om behovet för ett snabbt lån finns är Snabbfinans definitivt ett bra alternativ.

Slutanalys

Ett snabblån är kort och gott en viss typ av lån som passar en viss typ av människor. Finns behovet av pengar snabbt är snabblån ofta en bra lösning. I det här testet har vi endast upplevt positiva saker med snabblån men man ska såklart betänka de höga kostnaderna. Snabblånet är dyrt i jämförelse med t.ex. ett banklån. Det är helt enkelt tänkt att lösa en speciell situation och inte för att investera.