Påverka din boendemiljö med ett eget hus

Lån till bostadGenom att köpa ett eget hus eller radhus så får du större ansvar och möjligheter att påverka din boendemiljö. Enligt statistik så är en stor del av husköpare missnöjda efteråt. Många problem går att förhindra om man inte har för bråttom och tar reda på fakta och är lite sunt misstänksam. Det är många grejer som du bör förbereda och undersöka innan du köper ett hus.

När du ska flytta hemifrån så är ett eget hus inget att fundera på om du inte har en hel del med pengar sparade. När man är ivrig och vill köpa hus så är det lätt att glömma bort olika kostnader förutom själva huslånet. Du kan bli tvungen att ha en kontantinsatts på upp 10 procent beroende på hur marknaden ser ut. Om du ska köpa ett hus för 2 miljoner behöver du därför ha sparat ihop 200 000 kr.

Innan du köper ett hus så bör du även göra olika besiktningar som säkerhetsställer att huset inte har några fel som är dyra att återgärda. Dessa besiktningar är inte gratis. En vanlig överlåtelsebesiktning som ska göras innan ett hus säljs kostar ca. 7000 kr att göra. Det kan även vara värt att göra andra besiktningar såsom på vatten-, el- och avloppsledningar när du ska köpa ett hus.

Det är trotts allt ett av dem största besluten i ditt liv som du står inför och det är mycket pengar som står på spel. Ha därför inte för bråttom och tänk igenom innan du köper ett hus.