Drömmen om friggeboden

friggebodJag heter Emma och är kompis till SaraTilda. Jag har blivit ombedd att skriva en gästpost här på hennes blogg. Jag tänkte skriva om min dröm att ha en friggebod på tomten där jag kan syssla med mitt största intresse, nämligen snickeri och konst.

Jag är en ganska enkel människa som bor i ett ganska stort hus ute på landet. Det är en rofylld plats där jag bott de senaste fem åren av mitt liv. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet bortsett från att jag kan tycka att mitt hus börjar bli lite trångt. Speciellt för mina kreativa syften. Jag drömmer om att ha en egen skaparverkstad och ateljé. Jag gillar nämligen att måla, pyssla och att jobba med händerna.

Jag har kommit fram till att en friggebod på tomten vore ett riktigt bra alternativ. Det krävs inget bygglov om friggeboden inte upptar större plats än 15 kvm, och om den placeras i omedelbar anslutning till huset.

Jag kommer att inreda friggeboden med en arbetsbänk liknande en snickarbänk samt med hyllor varpå jag kan ställa mina skapelser. Jag vill också ha ett staffli till de tavlor som ska produceras. Sedan måste jag installera el och värme. Jag funderar även på att sätta in en eldstad för sena höstkvällar ute i friggeboden. Efter att ha läst på mycket om friggebodar har jag insett att alla dessa installationer kräver tillstånd från kommunen. Tillstånden och finansieringen är de största utmaningarna för mig. Ett alternativ skulle kunna vara att utöka huslånet för att finansiera friggeboden. Det finns utrymme kvar att belåna helt enkelt. Jag är så spänd och hoppas snart komma igång på riktigt.